Choice aid NL

Welk formaat laptop wil je?

Het nadeel van een kleine laptop is dat hij geen apart numpad op het toetsenbord heeft. Door het kleinere scherm kan het moeilijker zijn om op een 14 inch laptop te werken. Aan de andere kant kunnen kleinere laptops gemakkelijker worden meegenomen.

15 inch laptops zijn een compromis: hoewel ze iets groter en dus iets minder mobiel zijn, is het scherm groter, waardoor het aangenamer is om erop te werken. Ook moet worden opgemerkt dat er een numpad op het toetsenbord zit.

17 inch laptops zijn nog moeilijker mee te nemen. Dat gezegd hebbende, een 17 inch laptop heeft een numpad op het toetsenbord en een groter scherm, waardoor het prettiger is om op te werken.Heb je een sterke grafische kaart nodig?

Het nadeel van een dedicated grafische kaart is dat deze vrij veel energie verbruikt, zelfs als deze niet in gebruik is; vooral als je GNU/Linux gebruikt. Daarom raden we een krachtige grafische kaart sterk af als je die niet gebruikt.

Een speciale grafische kaart is echter wel nodig als je een professionele hoge-resolutie videobewerker bent. Als je werkt met CAD applicaties, 3D applicaties of 3D games, is een krachtige grafische kaart nodig.

De meeste programma’s hebben aanbevolen systeemvereisten, die vaak ook een aanbeveling voor een grafische kaart bevatten.Ben je een 3D content creator, ontwerp je bijvoorbeeld 3D-applicaties of -animaties, of gebruik je CAD/CAM rendering applicaties?


Je hebt een erg krachtige grafische kaart nodig. We hebben dus ‘Ja‘ voor je geselecteerd.
Speel je 3D-spellen?


Je hebt een krachtige grafische kaart nodig. We hebben dus ‘Ja‘ voor je geselecteerd.

Ben je een professionele hoge resolutie video editor?


Je hebt een grafische kaart nodig. We hebben dus ‘Ja‘ voor je geselecteerd.
We raden een aparte grafische kaart af, omdat je die niet nodig hebt. We hebben dus ‘Nee‘ geselecteerd.

Heb je Thunderbolt-ondersteuning nodig?

Thunderbolt is een protocol dat snellere gegevensoverdracht garandeert dan USB-C. Thunderbolt-ondersteuning is nodig als je ooit een externe grafische kaart zou gebruiken, of een ander extern apparaat zoals een docking station dat het Thunderbolt-protocol gebruikt (er zijn docks die geen Thunderbolt gebruiken). Als je geen Thunderbolt-apparaat gaat gebruiken, dan heb je niet noodzakelijk Thunderbolt-ondersteuning nodig.


Moet de behuizing van de laptop extra stevig zijn?

Wij bieden laptops aan met een behuizing van kunststof, maar ook laptops met een extra stevige behuizing of zelfs (deels) van metaal.

Als je je laptop veel meeneemt, kan een extra stevige laptopbehuizing handig zijn.